Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

5 bin liralık bastonlar

Tarihi Sultanahmet Meydanı, bu yıl da Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı'na evsahipliği yapıyor. Burada Ramazan ayı boyunca unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımı yapılıyor. Ziyaretçiler; ebru, çini, tezhip gibi köklü sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip oluyor. İlk olarak gözüme çarpan, ince işçilikle yapılmış bastonların bulunduğu stant oluyor. Baston satışları iyi olacak ki, yüzler gülüyor. Işık Bastonculuk'tan Tansel Bey, "Günde en az 10 tane baston satıyoruz" diyor. Üstelik tanesi 5 bin lira olan bastonlar hemen gidiyormuş. Kafamda hesap yaparak bir diğer standa geçiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin el sanatları ve geri dönüşüm atölyesinde inanılmaz şeyler var; hepsi birer tasarım harikası. Tavadan ayna, tavladan tepsi, kasetten lambalar yapmışlar. İşin güzel tarafı; burada satılan ürünlerin geliri, İstanbul'daki ihtiyaç sahibi ailelere gidiyormuş.
Son olarak Büyükkaşıklar Atölyesi'ne uğruyorum. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden ipekçiliği yerinde görme fırsatı buluyorum. Ekmeğini ipekten çıkarmak zor olsa gerek... Kaynatma kazanındaki ipek kovanlarını süpürgeyle batırdıkça iplikler oluşmaya başlıyor. Sonra sırasıyla bu iplikleri sarıyoruz. Atölyeden çıkardığım ders; ipekçilik kesinlikle unutulmamalı ve bu iş terapi niyetine insanlara yaptırılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA